pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Schab pieczony, nadziewany śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schab pieczony, nadziewany suszonymi śliwkami

Schab pieczony, nadziewany śliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pieczony, nadziewany śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony, nadziewany śliwkami
Schab obsypać solą, pieprzem i majerankiem, czosnek zetrzeć na tarce i natrzeć mięso. W schabie zrobić trzy równoległe otwory przez całą długość kawałka mięsa i wypełnić je śliwkami. Całość włożyć w rękaw do pieczenia i wstawić do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200C, mięso wraz z folią włożyć do naczynia żaroodpornego i umieścić w piekarniku. Piec w takiej temperaturze 15 minut i 45 minut w temperaturze 180C. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw aby mięso się zarumieniło. Schab można polać sosem, który powstanie podczas pieczenia mięsa. Smacznego!
Schab pieczony, nadziewany śliwkami
Schab przyprawiamy pieprzem, solą, majerankiem i nacieramy czosnkiem
Schab pieczony, nadziewany śliwkami
W mięsie robimy trzy podłużne wgłębienia i wkładamy tam suszone sliwki
Schab pieczony, nadziewany śliwkami
Mięso wkładamy do foli i wstawiamy do lodówki
Schab pieczony, nadziewany śliwkami
Schab pieczemy w piekarniku w tempaeraturze 200 stopni potem zmniejszajac do 180