Strona główna Schab pieczony w miodzie

Schab pieczony w miodzie

agabi22

Srebrny Ekspert
Przepisy: 497
zdjęcia: 1 z 2
Schab pieczony w miodzie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

coś innego na obiad :) polecam


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony w miodzie - SKŁADNIKI:

Schab pieczony w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Najprostszy przepis na przepyszny schab. Schab dokładnie myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na noc. rano schab opłukujemy nacieramy miodem połączonym z oliwą z oliwek. Pozostawiamy na ok 2-3 godziny. Pieczemy w temp 170 stopni przez 45-50 minut. Aby schab nie był twardy należy do piekarnika wstawić naczynie z wodą. można piec w rękawie kuchennym i ok 10 minut przed końcem pieczenia rękaw otworzyć, aby skorka lekko się przypiekła.
ps. świetny z grilla

Smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Faszerowane kalarepki Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej
Pizza z pieczarkami i kurczakiem Wątróbka drobiowa z kaszą Podudzia z kurcząt z orzechami
Drobiowy gyros w pomidorach Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Pierś z ananasem w porach duszonych w winie Rozgrzewające naleśniki Naleśniki z mięsem z rosołu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane