Strona główna Schab pieczony w miodzie

Schab pieczony w miodzie

agabi22 - Przepis na: Schab pieczony w miodzie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 493
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Schab pieczony w miodzie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

coś innego na obiad :) polecam


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony w miodzie - SKŁADNIKI:

  • schab bez kości 1 kg
  • miód pitny 6 łyżek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypa
  • oliwa z oliwek 3 łyżki

Schab pieczony w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Najprostszy przepis na przepyszny schab. Schab dokładnie myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na noc. rano schab opłukujemy nacieramy miodem połączonym z oliwą z oliwek. Pozostawiamy na ok 2-3 godziny. Pieczemy w temp 170 stopni przez 45-50 minut. Aby schab nie był twardy należy do piekarnika wstawić naczynie z wodą. można piec w rękawie kuchennym i ok 10 minut przed końcem pieczenia rękaw otworzyć, aby skorka lekko się przypiekła.
ps. świetny z grilla

Smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kurczak z fasolką szparagową Mielone z antonówką i papryką Cukinia zapiekana z kaszanką
Kurczak po włosku Żeberka w pomidorach Łopatka duszona z białą cebulą
Soczyste żeberka w keczupie Penne z mięsem i pomidorami Quiche z grzybami
Cukinia faszerowana Racuszki serowe z sosem koperkowym Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane