agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Schab pieczony w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

coś innego na obiad :) polecam

Schab pieczony w miodzie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab pieczony w miodzie

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w miodzie

Najprostszy przepis na przepyszny schab. Schab dokładnie myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na noc. rano schab opłukujemy nacieramy miodem połączonym z oliwą z oliwek. Pozostawiamy na ok 2-3 godziny. Pieczemy w temp 170 stopni przez 45-50 minut. Aby schab nie był twardy należy do piekarnika wstawić naczynie z wodą. można piec w rękawie kuchennym i ok 10 minut przed końcem pieczenia rękaw otworzyć, aby skorka lekko się przypiekła.
ps. świetny z grilla

Smacznego:)