Strona główna Schab pieczony w miodzie

Schab pieczony w miodzie

agabi22

Srebrny Ekspert
Przepisy: 497
zdjęcia: 1 z 2
Schab pieczony w miodzie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

coś innego na obiad :) polecam


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony w miodzie - SKŁADNIKI:

Schab pieczony w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Najprostszy przepis na przepyszny schab. Schab dokładnie myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na noc. rano schab opłukujemy nacieramy miodem połączonym z oliwą z oliwek. Pozostawiamy na ok 2-3 godziny. Pieczemy w temp 170 stopni przez 45-50 minut. Aby schab nie był twardy należy do piekarnika wstawić naczynie z wodą. można piec w rękawie kuchennym i ok 10 minut przed końcem pieczenia rękaw otworzyć, aby skorka lekko się przypiekła.
ps. świetny z grilla

Smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kociołek z boczkiem i ziemniakami Kotleciki z warzyw Ryba w sosie kokosowym
Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką Kurczak z ryżem i brokułami Klopsiki z kaszy i warzyw
Rozgrzewający krem grochowy  Spaghetti z pomidorami Placki ziemniaczane z kapustą
Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą Kotlet devolay Gosi    A'la bigos z brukselki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane