Strona główna Schab pieczony w rękawie

Schab pieczony w rękawie

Schab « poprzedni | następny »
reanja offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 289
zdjęcia: 1 z 3
Schab pieczony w rękawie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Może nie wyszedł najpiękniejszy, ale był pyszny, a o tym w moim gotowaniu chodzi:) Polecam nie tylko do obiadu, ale i na zimno do pieczywa.


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony w rękawie - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu bez kości
  • Marynata;
  • po 1 płaskie łyżce suszonego oregano, tymianku, majeranku i papryki słodkiej
  • 2- 3 łyżki oleju

Schab pieczony w rękawie - PRZYGOTOWANIE:

Zioła wymieszać i połączyć z olejem, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Marynata nacieramy mięso i odstawiamy na kilka godzin do lodówki( u mnie cała noc) Przygotowane mięso wkładamy do worka pieczeniowego, wlewamy bulion i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Pieczemy 40 minut i obracamy na drugą stronę. Dopiekamy jeszcze około 20-25 minut do miękkości. Sprawdzamy patyczkiem:) Można nieco wcześniej rozciąć worek, żeby mięso się przyrumieniło, ale ja tego nie robię:) Na bazie sosu który powstał podczas pieczenia, możemy przygotować sos do pieczeni- np śmietanowo ziołowy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony w rękawie (strona 1 z 1)  
zbysiowa

zbysiowa
offline

2014-02-15 10:56
Też lubimy takie mięsko, doskonałe na ciepło i na zimno :)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2014-02-15 20:48
Świetne mięsko, uwielbiam na kanapki, z chrzanem albo ćwikłą.... mniam :)
Skomentuj
Oceń:
0
reanja

reanja
offline

2014-02-15 22:06
Dzięki:) my też jemy na ciepło i na zimno- bije wszelkie wędliny na głowę:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane