wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na szparagi

Schab pieczony z puree groszkowo-szparag

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Połącznie puree groszkowo-szparagowego ze schabem pieczonym...... idealne!!!

Schab pieczony z puree groszkowo-szparag

Składniki:

Schab pieczony z puree groszkowo-szparag

 

  • 600 g schabu bez kości,
  • 5 łyżeczek oliwy z chilli ze słoiczka "czosnek w oleju z chilli i ziołami) ,
  • "ognista mieszanka przypraw",
  • woreczek do pieczenia,
  • 1 puszka groszku konserwowego,
  • 8 sztuk szparagów białych konserwowych (w sezonie oczywiście świeże)

Sposób przygotowania:

Schab pieczony z puree groszkowo-szparag
Schab marynujemy w oliwie z chilli, pikantnej mieszance przypraw, odstawiamy na godzinę. Przygotowujemy puree. W blenderze miksujemy odsączony groszek i szparagi.



Zamarynowane mięso wkadamy do woreczka do pieczenia, pieczemy w temp 180 st ok 30-40 minut.



Gotowy schab kroimy w cienkie plastry, układamy na talerzu, podajemy z puree. Pyszne połączenie!!!



Idealne na przystawkę lub przekąskę na imprezy:)