Strona główna Schab pieczony z rozmarynem

Schab pieczony z rozmarynem

Schab, Mięsa « poprzedni | następny »
dża - Przepis na: Schab pieczony z rozmarynem offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 193
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Schab pieczony z rozmarynem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Genialna krucha pieczeń ze schabu.


trudność: łatwe
czas:

Schab pieczony z rozmarynem - SKŁADNIKI:

  • 2kg schabu
  • świeży rozmaryn (pęczek/doniczka z marketu)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 papryczka chili
  • cebula
  • 1 szklanka wina (białe wytrawne)
  • sól, pieprz

Schab pieczony z rozmarynem - PRZYGOTOWANIE:

W miseczce roztarłam 2 ząbki czosnku z solą, dodałam olej i pieprz. Marynatą natarłam umyty i osuszony schab (już w naczyniu żaroodpornym), następnie obłożyłam go gałązkami rozmarynu i wstawiłam na noc do lodówki. Przed pieczeniem dołożyłam przekrojoną na ćwiartki cebulę (umytą, ale nie obraną, drobno pokrojone chili (bez pestek) i 2 ząbki czosnku (przekrojone na połówki). Całość zalałam winem. Naczynie przykryte pokrywką wstawiłam do nagrzanego piekarnika (200 stopni/termoobieg) na 2 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab pieczony z rozmarynem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki
Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane