Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Schab po góralsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rewelacja,kiedy zrobiłam go na spotkanie ze znajomymi wszystkim bardzo smakował!

Schab po góralsku

Składniki:

Schab po góralsku

Sposób przygotowania:

Schab po góralsku

Kapustę zalać 2szkl.wody,zagotować,odcedzić,następnie zalać ją wrzątkiem,dusić ok.1godz.posolić.Boczek pokroić w kostkę,1\4 dodać do kapusty i dusić jeszcz30min.na bardzo małym ogniu. Kotlety rozbić,posypać przyprawą,lekko przesmażyć z obu stron na smalcu.Natłuścić żaroodporne naczynie,ułożyć w nim kotlety,obłożyć kapustą kiszoną.Śmietanę wymieszać z mąką zalać potrawę i posypać pozostałym boczkiem,zapiekać przez ok.30min.w 180"C.





Polecamy: przepisy na pieczony schab >>>