Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Schab po kowalsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Naprawdę warto spróbować,polecam!

Schab po kowalsku

Składniki:

Schab po kowalsku

 

  • 1kg.schabu bez kości,
  • 3jajka,
  • 15dag.startego żółtego sera,
  • 1/2szkl.bułki tartej,
  • 2 cebule,
  • 1\2szkl.keczupu,
  • 1/2szkl.majonezu,
  • 1\2łyżeczki curry,
  • sól i pieprz,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab po kowalsku
Mięso pokroić na plastry grubości 2cm.Każdy rozbić na cienki kotlet i posolić.Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.Cebulę posiekać,zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów,oprószyć curry,solą i pieprzem i dusić ok.3min.Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami.Każdy kotlet posmarować masą cebulową i posypać żółtym serem,a na wierzchu położyć po 1 łyżeczce keczupu i majonezu.Kotlety włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180"C,aż ser się roztopi.Można to również zrobić na przykrytej patelni.Kotlety podawać z gotowanymi ziemniakami oraz z surówką z białej i czerwonej kapusty.