Schab po nelsońsku

Schab « poprzedni | następny »
czarownica

Szef Kuchni
Przepisy: 95
zdjęcia: 1 z 1
Schab po nelsońsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na obiad sos pycha polecam...


trudność: łatwe
czas:

Schab po nelsońsku - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g śmietany 18%
  • pieprz biały, przyprawa typu vegeta, maggi, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju

Schab po nelsońsku - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w paski podsmażyć na oleju razem ze schabem oprószonym vegetą, gdy mięso się podsmaży z obu stron wyjąć i dodać pieczarki pokrojone w drobne ćwiartki. Gdy pieczarki będą usmażone wlać ok. 1 l. wody, wrzucić schab, ziele angielskie, liść laurowy, doprawić i dusić ok 30 min. Śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać z dodatkiem gorącego wywaru i resztę sosu zagęścić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab po nelsońsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab pieczony na jarzynach Cygara schabowe w sosie cebulowym Schabowe plastry na kapuście kiszonej
Roladki schabowe nadziewane Schabowy pod pierzynką Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką
Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  Kotlety schabowe w panierce z chleba Schab po bałkańsku
Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem Piersi w schabie Domowa mielonka z kawałkami schabu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane