Schab po nelsońsku

Schab « poprzedni | następny »
czarownica - Przepis na: Schab po nelsońsku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 95
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab po nelsońsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na obiad sos pycha polecam...


trudność: łatwe
czas:

Schab po nelsońsku - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g śmietany 18%
  • pieprz biały, przyprawa typu vegeta, maggi, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju

Schab po nelsońsku - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w paski podsmażyć na oleju razem ze schabem oprószonym vegetą, gdy mięso się podsmaży z obu stron wyjąć i dodać pieczarki pokrojone w drobne ćwiartki. Gdy pieczarki będą usmażone wlać ok. 1 l. wody, wrzucić schab, ziele angielskie, liść laurowy, doprawić i dusić ok 30 min. Śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać z dodatkiem gorącego wywaru i resztę sosu zagęścić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab po nelsońsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w panierce z semoliną Zapiekany schabowy Grillowany schab z duszonymi maślakami
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane