Schab po nelsońsku

Schab « poprzedni | następny »
czarownica - Przepis na: Schab po nelsońsku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 95
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab po nelsońsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na obiad sos pycha polecam...


trudność: łatwe
czas:

Schab po nelsońsku - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g śmietany 18%
  • pieprz biały, przyprawa typu vegeta, maggi, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju

Schab po nelsońsku - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w paski podsmażyć na oleju razem ze schabem oprószonym vegetą, gdy mięso się podsmaży z obu stron wyjąć i dodać pieczarki pokrojone w drobne ćwiartki. Gdy pieczarki będą usmażone wlać ok. 1 l. wody, wrzucić schab, ziele angielskie, liść laurowy, doprawić i dusić ok 30 min. Śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać z dodatkiem gorącego wywaru i resztę sosu zagęścić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab po nelsońsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka Schab faszerowany
Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii
Schabowy z wkładką Roladki schabowe z grzybami Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane