Schab po nelsońsku

Schab « poprzedni | następny »
czarownica - Przepis na: Schab po nelsońsku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 95
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab po nelsońsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne danie na obiad sos pycha polecam...


trudność: łatwe
czas:

Schab po nelsońsku - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g śmietany 18%
  • pieprz biały, przyprawa typu vegeta, maggi, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju

Schab po nelsońsku - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w paski podsmażyć na oleju razem ze schabem oprószonym vegetą, gdy mięso się podsmaży z obu stron wyjąć i dodać pieczarki pokrojone w drobne ćwiartki. Gdy pieczarki będą usmażone wlać ok. 1 l. wody, wrzucić schab, ziele angielskie, liść laurowy, doprawić i dusić ok 30 min. Śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać z dodatkiem gorącego wywaru i resztę sosu zagęścić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab po nelsońsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj