kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Schab po Tyrolsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab podany wykwintnie ale i nieco drogi :(

Schab po Tyrolsku

Składniki:

Schab po Tyrolsku

 

Sposób przygotowania:

Schab po Tyrolsku
Schab rozbić i uformować prostokąt, oprószyć go mąką. szynkę pokroić w cienkie plastry i ułożyć na mięsie. Na wierzchu położyć jajko, pokrojony wzdłuż ogórek i śliwki. Ser pokroić na 4 plastry.2 plastry sera położyć na mięso. Teraz zawijamy mięso w rulon. Leciutko spłaszczamy. Na górze położyć szparagi i resztę sera.Zapiekać w piekarniku około 1,5 godziny w 220*C często polewając masłem. Podajemy z ziemniaczkami, sałatą zielona i soczewicą.
Smacznego!