Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Schab po warszawsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Upieczony schab podzielić na 5 porcji. Każdy plaster naciąć, ale nie do końca, tak aby

Schab po warszawsku

Składniki:

Schab po warszawsku

 

  • 250 g pieczonego schabu
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • listki sałaty
  • koperek
  • por
  • Na nadzienie:
  • 3 jajka
  • 150 g utartego  i przyprawionego chrzanu
  • 50 g masła
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab po warszawsku
Upieczony schab podzielić na 5 porcji. Każdy plaster naciąć, ale nie do końca, tak aby utworzyła się kieszeń. Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami nadzienia, przyprawić do smaku. Farszem napełnić kieszeń, posypać siekanym szczypiorkiem. Nadziane porcje schabu ułożyć an półmisku, lekko posmarować majonezem, udekorować zielonymi warzywami.