rafal1825

rafal1825

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Schab pod pierzynką,

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna potrawa na rodzinny, domowy obiad

Schab pod pierzynką,

Składniki:

Schab pod pierzynką,

 

 

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką,
Przygotowanie: 1. Schab kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem 2. Pieczarki i cebulę kroimy w plastry i chwilę smażymy na maśle. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach 3. Schab układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wykładamy pieczarki, marchewkę i dużą łyżkę majonezu. Pieczemy ok. godziny w 180 stopniach C.

Tagi:

schab