mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Schab pod pierzynką z sera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 280
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tym razem polecam przepis na schab pod pierzynką z sera z pieczarkami i kukurydzą , świetnie smakuje z sosem czosnkowym.

Schab pod pierzynką z sera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pod pierzynką z sera

 

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką z sera
Mięso umyć i osuszyć. Schab pokroić jak na kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić i popieprzyć z obu stron. Na patelni rozgrzać trzy łyżki oleju. Usmażyć mięso z obu stron. Następnie ułożyć tak usmażone mięso na brytfannie. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Ser pokroić w plastry. Pieczarki obrać ze skórek i drobno pokroić . Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy i do nagrzanego wrzucić pieczarki , posolić i popieprzyć i usmażyć. Po łyżce usmażonych pieczarek nałożyć na schab, następnie kukurydzę, wszystko przykryć serem żółtym , włożyć do piekarnika. Gdy ser się rozpuści , wyjąć mięso z piekarnika. Podawać na ciepło.
Schab pod pierzynką z sera
mięso rozbić tłuczkiem do mięsa posolić i popieprzyć
Schab pod pierzynką z sera
upieczone mięso poukładać na brytfannie
Schab pod pierzynką z sera
na schabie rozłożyć pieczarki i kukurydzę
Schab pod pierzynką z sera
do nagrzanego piekarnika włożyć mięso i gdy się rozpuści jest gotowe do podania

Tagi:

sery ser schab