marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Schab słodko-kwaśny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubimy dania z kuchni chińskiej

Schab słodko-kwaśny

Składniki:

Schab słodko-kwaśny

 

  • 3 kotlety schabowe bez kości ( 30 dag )
  • 1 puszka bambusa konserwowego
  • 1 puszka fasolki konserwowej zielonej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa do dań chińskich ( 5 smaków lub Fix do dań chińskich )
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

Schab słodko-kwaśny
Kotlety pokroić w cienkie paseczki i usmażyć na rumiano na gorącym oleju .Odcedzić bambus i fasolkę i dodać do mięsa . Wlać wodę i zagotować .Dodać fix lub przyprawę do smaku ( wg tego co pisze na opakowaniu ) i gotować na małym gazie 10 minut .Podawac z ryżem na sypko.