pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Schab smażony z płatkami migdałowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

plastry schabu smażone z płatkami migdałowymi

Schab smażony z płatkami migdałowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab smażony z płatkami migdałowymi

 

Sposób przygotowania:

Schab smażony z płatkami migdałowymi
Schab wieprzowy kroimy w plasterki. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i nacieramy pieprzem czarnym z każdej strony. Płatki migdałowe lekko ucieramy w moździerzu. Jajko rozbijamy z odrobiną sosu sojowego. Plastry mięsa maczamy w jajku i obtaczamy w płatkach migdałowych. Smażymy na rozgrzanej oliwie po kilka minut na każdej stronie. Gdy część płatków podczas przewracania odpadnie od mięsa to nic – nam chodzi o prażone migdały a nie o panierkę. Tak usmażony schabik podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami. Smacznego.
Schab smażony z płatkami migdałowymi
Jajko rozbijamy z sosem sojowym na płynną masę
Schab smażony z płatkami migdałowymi
Schab kroimy w plastry i przyprawiamy solą oraz pieprzem
Schab smażony z płatkami migdałowymi
Następnie posypujemy go lekko potłuczonymi płatkami migdałowymi
Schab smażony z płatkami migdałowymi
Smażymy na rozgrzanej oliwie extra vergine