Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Schab szpikowany jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny schab z jabłkami na obiad

Schab szpikowany jabłkami

Składniki:

Schab szpikowany jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Schab szpikowany jabłkami
Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce. Następnie mięso naciąć, tak aby powstały cienkie kieszonki, ale nie przecinać schabu do końca. W każdą kieszonkę schabu powkładać plastry jabłek. Mięso włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, skropić oliwą z oliwek, piec w temp.200 stop