Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomicie sprawdza się również jako potrawa np. imieninowa

Schab w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

 

  • ok. 1 kg schabu
  • żelatyna Dr. Oetker-a na 1 litr wody
  • puszka groszku konserwowego
  • 3-5 cienkich marchewek
  • 3-5 ogórków konserwowych
  • natka pietruszki
  • jajka (3-4)
  • kostki rosołowe KNORR , sól

 

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Mięso umyć , pokroić w plastry średniej grubości i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.Jajka ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Obraną i umytą marchew ugotować w wodzie z dodatkiem soli i kostki rosołowej. Marchew pokroić w talarki a ogórki w paseczki. Żelatynę rozpuścić w 1 litrze przegotowanej , gorącej wody , doprawionej kostką rosołową i dokładnie wymieszać. Wlać trochę żelatyny na półmisek , gdy zastygnie ułożyć dekoracyjnie plastry schabu, jajek i warzywa. Zalać resztą żelatyny i odstawić do lodówki aż zastygnie.

Tagi:

jajko jajka schab