Strona główna Schab w galarecie

Schab w galarecie

Mięsa « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Schab w galarecie offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Schab w galarecie z suszonymi morelami i winogronami!


trudność: średne
czas:

Schab w galarecie - SKŁADNIKI:

  • Schab bez kości- 800g
  • Wywar mięsny- 1 szkl
  • Żelatyna- 2 łyżeczki
  • Suszone morele- 14 szt
  • Pietruszka do dekoracji
  • Winogrona ciemne do dekoracji

Schab w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej. Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty. Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń. Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele. Na koniec otwór spiąć wykałaczkami. Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem. Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.200 stop. Piec schab około 1,5 godz.. Mięso ostudź i pokrój w plastry. Żelatynę namocz w 2 łyżach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając. Następnie wywar ostudź. Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą. Przed podaniem udekorować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w galarecie (strona 1 z 1)  
Barbara Malafouris

Barbara Malafouris
offline

2010-11-15 20:12
bardzo interesujacy przepis :)
Skomentuj
Oceń:
0
Weronka

Weronka
offline

2010-11-16 11:03
Schab wygląda smacznie :):)
Skomentuj
Oceń:
0
mięsko

mięsko
offline

2010-11-16 14:52
bardzo fajny schab w galarecie, morele.... mm:)
Skomentuj
Oceń:
0
kiziolek20

kiziolek20
offline

2010-11-16 17:07
Coś pysznego, na pewno to zrobię.
Skomentuj
Oceń:
0
Goska25

Goska25
offline

2012-11-24 11:28
Fajny przepis, zrobie ten schabik w grudniu na córci chrzciny :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kotlety w migdałowej panierce Pasztet z królika  Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami
Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi
Pałki z kurczaka z sosem Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane