plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiedyś nie lubiłam dań w galarecie czy w occie. Ale jak to mówią z wiekiem smaki się zmieniają. Tym razem postanowiłam zrobić schab w galarecie.

Schab w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

 

  • 0,5 kg schabu bez kości
  • 1 plasterek cytryny
  • 1 ugotowana marchewka
  • groszek
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 l wywar z rosołu

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Schab obsmażyć z wszystkich stron na patelni a następnie włożyć go do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku około 50 minut. Upieczony schab pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na talerzu. Udekorować marchewką, groszkiem i cytryną. Żelatynę rozpuścić w wywarze rosołu. Tężejącą żelatynę przelać ostrożnie na schab, odstawić do stężenia.

Tagi:

beza schab bezy