misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Schab w galarecie wg misia53

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To, co oko cieszy , lepiej smakuje....

Schab w galarecie wg misia53

Składniki:

Schab w galarecie wg misia53

 

  • # 60 dkg schabu pieczonego
  • # 2 kostki bulionowe
  • # 1 litr wody
  • # 3 łyżki żelatyny
  • # 2 łyżki kremu chrzanowego
  • # 2,3 paski papryki świeżej lub konserwowej
  • # parę listków zielonej pietruszki
  • # kawałek marchewki gotowanej
  • # pieprz

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie wg misia53
Schab pokroić na plastry ok. pół cm . Żelatynę rozpuścić w szklance wody . 3 szklanki wody zagotować z 2 kostkami bulionowymi , dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. doprawić do smaku pieprzem , soli raczej nie trzeba .Ostudzić. W zależności czym dysponujemy , mogą być miseczki , ja miałam pojemniczki po serkach , nalewamy ok cm płynu do tych pojemniczków i jak zacznie tężeć kładziemy plaster schabu ( ja miałam ze śliwką). na schabie układamy dekoracyjnie w małych ilościach paprykę ( wolę konserwową), zieloną pietruszkę , i w zależnosci od naszego pomysłu a na końcu dekorujemy kremem chrzanowym robiąc szprycą esy-floresy.Tak przygotowany schab delikatnie zalewamy resztą galaretki i chłodzimy w lodówce. przed podaniem gdy lekko się ogrzeje ładnie wychodzi z pojemniczków . Danie bardzo smaczne i dekoracyjne.

Tagi:

schab