lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Schab w lekko słodkiej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyszedł schabik słodkawy :)

Schab w lekko słodkiej marynacie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab w lekko słodkiej marynacie

 

  • Schab 6 plastrów ( 600 gram)
  • sól
  • pieprz
  • miód płynny ,ja miałam lipowy 2 łyżeczki
  • czubryca zielona szczypta dałam łyżeczkę
  • jajko 2 sztuki
  • bułka tarta 200 gram
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schab w lekko słodkiej marynacie
Schab myjemy kroimy na plastry trochę go tłuczemy żeby nie był za gruby. Solimy lekko i pieprzymy . Do miseczki wlewamy miód dodajemy czubryce zielona mieszamy. Schab delikatnie nacieramy. Do miseczki wklepujemy jajka roztrzepujmy je . Schab maczamy w jajku a potem w bułce tartej . Smażymy na oleju ja akurat miałam smalec wiec na tym smażyłam . Podałam z talarkami i surówka z jabłuszka i marchewki .
Schab w lekko słodkiej marynacie
Upiekł sie doskonale ładny kolor żadnej spalenizny
Schab w lekko słodkiej marynacie
Smażymy z obu stron na złotawy kolor ja trochę poddusiłam na patelni