Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Schab w majonezie pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab można cienko pokroić i podać na chleb lub też zaserwować go na obiad- doskonale smakuje z sosem grzybowym

Schab w majonezie pieczony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w majonezie pieczony

Sposób przygotowania:

Schab w majonezie pieczony

Schab czyścimy, dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z olejem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Powstałą pastą smarujemy dokładnie schab, który wkładamy do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Posypujemy roztartymi w dłoni ziołami oraz rozgniecionym w moździerzu pieprzem ziarnistym. Do woreczka wlewamy 1/3 szklanki wody, zawiązujemy dokładnie. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni.