Strona główna Schab w majonezie pieczony

Schab w majonezie pieczony

Schab « poprzedni | następny »
Bernadetta - Przepis na: Schab w majonezie pieczony offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 923
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Schab w majonezie pieczony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Schab można cienko pokroić i podać na chleb lub też zaserwować go na obiad- doskonale smakuje z sosem grzybowym


trudność: łatwe
czas:

Schab w majonezie pieczony - SKŁADNIKI:

Schab w majonezie pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Schab czyścimy, dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z olejem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Powstałą pastą smarujemy dokładnie schab, który wkładamy do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Posypujemy roztartymi w dłoni ziołami oraz rozgniecionym w moździerzu pieprzem ziarnistym. Do woreczka wlewamy 1/3 szklanki wody, zawiązujemy dokładnie. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w majonezie pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Grillowany schab z duszonymi maślakami Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami
Kotlety schabowe z nadzieniem Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu
Niby gulasz z szaszłyka Schab faszerowany Schab zapiekany z jabłkiem

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane