Strona główna Schab w majonezie pieczony

Schab w majonezie pieczony

Schab « poprzedni | następny »
Bernadetta - autor przepisu Schab w majonezie pieczony offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 846
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Schab w majonezie pieczony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Schab można cienko pokroić i podać na chleb lub też zaserwować go na obiad- doskonale smakuje z sosem grzybowym


trudność: łatwe
czas:

Schab w majonezie pieczony - SKŁADNIKI:

  • 80 dag schabu bez kości
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki ziół prowansalskich
  • 20 ziaren czarnego pieprzu
  • Sól
  • Pieprz czarny świeżo mielony

Schab w majonezie pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Schab czyścimy, dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z olejem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Powstałą pastą smarujemy dokładnie schab, który wkładamy do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Posypujemy roztartymi w dłoni ziołami oraz rozgniecionym w moździerzu pieprzem ziarnistym. Do woreczka wlewamy 1/3 szklanki wody, zawiązujemy dokładnie. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni.



Komentarze do Schab w majonezie pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Chrzanowy schab gotowany Schabowe roladki z cukinią i rzodkiewką Schab w mleczno- grzybowym sosie
Galimatias w garnku Tradycyjny kotlet schabowy Chili con carne po polsku
Rolada ze schabu z suszonymi pomidorami Kotlet w grzybowej panierce Schab z wkładką
Faszerowane roladki schabowe Roladki schabowe z boczkiem i serem Schab pieczony na ostro
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane