Strona główna Schab w majonezie pieczony

Schab w majonezie pieczony

Schab « poprzedni | następny »
Bernadetta

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 5
Schab w majonezie pieczony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Schab można cienko pokroić i podać na chleb lub też zaserwować go na obiad- doskonale smakuje z sosem grzybowym


trudność: łatwe
czas:

Schab w majonezie pieczony - SKŁADNIKI:

Schab w majonezie pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Schab czyścimy, dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z olejem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Powstałą pastą smarujemy dokładnie schab, który wkładamy do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Posypujemy roztartymi w dłoni ziołami oraz rozgniecionym w moździerzu pieprzem ziarnistym. Do woreczka wlewamy 1/3 szklanki wody, zawiązujemy dokładnie. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w majonezie pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Cygara schabowe w sosie cebulowym Schabowe plastry na kapuście kiszonej Roladki schabowe nadziewane
Schabowy pod pierzynką Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce
Kotlety schabowe w panierce z chleba Schab po bałkańsku Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
Piersi w schabie Domowa mielonka z kawałkami schabu  Schab pieczony w cydrze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane