Strona główna Schab w majonezie pieczony

Schab w majonezie pieczony

Schab « poprzedni | następny »
Bernadetta - Przepis na: Schab w majonezie pieczony offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 916
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Schab w majonezie pieczony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Schab można cienko pokroić i podać na chleb lub też zaserwować go na obiad- doskonale smakuje z sosem grzybowym


trudność: łatwe
czas:

Schab w majonezie pieczony - SKŁADNIKI:

Schab w majonezie pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Schab czyścimy, dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z olejem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Powstałą pastą smarujemy dokładnie schab, który wkładamy do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Posypujemy roztartymi w dłoni ziołami oraz rozgniecionym w moździerzu pieprzem ziarnistym. Do woreczka wlewamy 1/3 szklanki wody, zawiązujemy dokładnie. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w majonezie pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka Schab faszerowany
Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii
Schabowy z wkładką Roladki schabowe z grzybami Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane