Strona główna Schab w majonezie pieczony

Schab w majonezie pieczony

Schab « poprzedni | następny »
Bernadetta

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 5
Schab w majonezie pieczony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Schab można cienko pokroić i podać na chleb lub też zaserwować go na obiad- doskonale smakuje z sosem grzybowym


trudność: łatwe
czas:

Schab w majonezie pieczony - SKŁADNIKI:

Schab w majonezie pieczony - PRZYGOTOWANIE:

Schab czyścimy, dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z olejem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Powstałą pastą smarujemy dokładnie schab, który wkładamy do rękawa foliowego lub woreczka do pieczenia. Posypujemy roztartymi w dłoni ziołami oraz rozgniecionym w moździerzu pieprzem ziarnistym. Do woreczka wlewamy 1/3 szklanki wody, zawiązujemy dokładnie. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab w majonezie pieczony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą Schab duszony w papryce
Schabowe w sosie pietruszkowym Schab w kukurydzianej panierce z płatków Roladki schabowe
Schabowe po meksykańsku Kotlety schabowe w panierce cebulowej Duszony schab wieprzowy
Chrupiące roladki schabowe Kotlety schabowe Rolada wieprzowa ze szpinakiem i pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane