Strona główna schab w miodzie i śliwkach

schab w miodzie i śliwkach

Schab « poprzedni | następny »
szalonamonia - Przepis na: schab w miodzie i śliwkach offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 843
schab w miodzie i śliwkach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pyszny schabik na słodko w miodzie i śliwkach


trudność: łatwe
czas:

schab w miodzie i śliwkach - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 300 gram śliwek węgierek
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cynamonu

schab w miodzie i śliwkach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem.Na patelni roztopić masło,dodać olej i podsmażyć na nich schab z każdej strony.Przestudzić.Posmarować miodem, sosem sojowym,lekko oprószyc cynamonem i odstawić do lodówki na około godzinę.Włożyć na natłuszczoną brytfannę i piec ok godziny w temp ok. 200 stopni.20 minut przed końcem pieczenia dodać umytei pokrojone na połówki śliwki.Przełożyc na talerze, podlać sosem ze śliwek.Podawać z ziemniakami pieczonymi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do schab w miodzie i śliwkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach Rolada schabowa Schab duszony w warzywach
Schab w warzywach Schabowe roladki z kiełbasą Roladki z ogórkiem w sosie grzybowym
Bitki z wiśniami Bitki z papryką Schabowe roladki opatulone boczkiem
Kotlet schabowy Faszerowane roladki wieprzowe Smażony wieprzowy schab

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane