paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Schab w orzechowej skorupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne mięso idealne na święta bądź inne rodzinne uroczystości. Orzechowa skorupa jest chrupiąca o ciekawym smaku. Dzięki niej schab jest bardzo soczysty.

Schab w orzechowej skorupie

Składniki:

Schab w orzechowej skorupie

 

  • Schab wieprzowy - 1 kg

 

Sposób przygotowania:

Schab w orzechowej skorupie
1. Orzechy z sezamem wsyp do robota kuchennego z nożami i zmiksuj na bardzo drobno.

2. Zmielone orzechy z sezamem przełóż do miski dodaj miód i olej. Wymieszaj. Ma powstać gęsta masa

3. Schab osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego i posól. Schab obłóż masą orzechową. Schowaj do lodówki na co najmniej 6 godzin. 4. Schab włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ( góra - dół) i piecz 35 minut.

Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 i piecz kolejne 35 min.  

Tagi:

schab mięso