Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab w panierce ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Schabik w pysznej panierce z dodatkiem śmietany oraz suszonej natki pietruszki świetnie smakuje - zapraszam :)

Schab w panierce ze śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w panierce ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Schab w panierce ze śmietaną
Schabik rozbijamy. Jajko wbijamy do miski, dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz i roztrzepujemy, przekładamy uklepane kotlety i zostawiamy na 30 minut w lodówce. Następnie dodajemy natkę pietruszki i dokładnie mieszamy. Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto z dwóch stron an rozgrzanym tłuszczu. Na 5 minut przed podaniem umieszczamy kotlety na parze.
Schab w panierce ze śmietaną
Kotlety schabowe rozbijamy przy pomocy tłuczka
Schab w panierce ze śmietaną
Etap 2 przekłądamy kotlety do jajka ze śmietaną
Schab w panierce ze śmietaną
Etap 3 na koniec dodajemy do kotletów natkę pietruszki
Schab w panierce ze śmietaną
Etap 4 usmazone kotlety umieszczamy na parze na około 5 minut