aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Schab w przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne mięso w świetnych przyprawach, rewelacyjne dla każdego i na każdą okazję! Nic tylko polecić go!

Schab w przyprawach

Składniki:

Schab w przyprawach

 

  • 1 kg schabu
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 1 kopiata łyżka ziół tj. tymianek, oregano, majeranek
  • 0,5 szkl wody

Sposób przygotowania:

Schab w przyprawach
Schab myjemy i osuszamy. Oprószamy solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i jarzynką. Odstawiamy na dwie godziny. Margarynę roztapiamy i obsmażamy na niej schab ze wszystkich stron.

Następnie mięso wkładamy do brytfanki, smarujemy go musztarda wymieszaną z ziołami. Mięso podlewamy wodą, przykrywamy i zapiekamy godzinę. Po godzinie odkrywamy mięso i chwilkę jeszcze zapiekamy do zrumienienia.

Podajemy z surówkami i ziemniakami.

Tagi:

schab mięso