Berys18

Berys18

Kucharz
[Przepisów: 10]

Schab w sosie pieczarkowo - porowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 500
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety schabowe w sosie pieczarkowo - porowym to idealny przepis na szybki i smaczny obiad, który przygotuje każdy. Najlepiej smakują podane z ryżem i miksem sałat.

Schab w sosie pieczarkowo - porowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w sosie pieczarkowo - porowym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie pieczarkowo - porowym
Schab pokroić na 1 cm. kotlety, rozbić tłuczkiem, obsypać solą i pieprzem.

Por pokroić w kostkę, plasterki w małe plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i obsmażyć kotlety z obu stron.

Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć pieczarki z porem. Gdy się usmażą - wlać śmietanę. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Schab w sosie pieczarkowo - porowym
Do przygotowania potrawy używam tylko dwóch przypraw - soli i pieprzu

Tagi:

obiad mięso