Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Schab w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne no co tu gadać no i Polskie :)

Schab w sosie własnym

Składniki:

Schab w sosie własnym

 

  • 4 sztuki schab bez kości,
  • 0,5 kg ziemniaki,
  • do smaku bazylia,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku koperek suszony Prymat,
  • do smaku pietruszka suszona,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • 1 sztuka kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie własnym
Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy umyty i pokrojony schab, podsmażamy z obu dwóch stron 2min.
Następnie przekładamy do garnka i zalewamy odrobiną wody i dodajemy bazylię,sól,pieprz,koperek,pietruszkę,kostkę rosołową.
I gotujemy.
W tym czasie obieramy ziemniaki , myjemy i nastawiamy je w solonej wodzie.

Gdy ziemniaki się już nam ugotują to znaczy że i sos jest dobry.
Nakładamy i podajemy.
Smacznego!

Tagi:

beza schab bezy