Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Schab w warzywach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Duszony schab w cukinii i marchewce. Wystarczy ugotować ziemniaki, posypać koperkiem i możemy podawać smaczny obiad.

Schab w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w warzywach

 

  • 400g schabu
  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki przyprawy do schabu
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz czarny
  • sól
  • koperek

Sposób przygotowania:

Schab w warzywach
Schab pokroić na 1 cm plastry i lekko rozbić. Przyprawę rozetrzeć z oliwą i pieprzem. Natrzeć marynatą schab i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godz. Po tym czasie obsmażyć z dwóch stron plastry schabu. Krótko. Tylko, aby białko się ścięło. Włożyć do wysokiej patelni lub garnka z szerokim dnem. Na patelnię wlać ok 1 szklanki wody i wymyć pozostałości po smażeniu. Wlać do schabu. Cebulę pokroić, lekko zeszklić i dodać do schabu. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć marchewkę i cukinię. Dodać do schabu. Dusić do miękkości. Przyprawić. Smacznego!
Schab w warzywach
Schab natrzeć marynatą z każdej strony i pozostawić w lodówce na parę godzin.
Schab w warzywach
Cebulę zeszklić i dodać do obsmażonego schabu.
Schab w warzywach
Startą na tarce jarzynowej marchewkę przysmażyć.
Schab w warzywach
Do schabu dodac marchewkę i cukinię. Dusić do miękkości.