grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Schab wedzony na kapuscie.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna potrawa na chlodniejsze dni.

Schab wedzony na kapuscie.

Składniki:

Schab wedzony na kapuscie.

 

  • Dla czterech osob
  • schab wedzony-4 plastry
  • kiszona kapusta-250gr
  • 1cebula
  • lyzka masla
  • lyzka oleju
  • sol,pieprz,ziele,angielskie,listek bobkowy,troszke cukru

 

Sposób przygotowania:

Schab wedzony na kapuscie.
Kapuste oplukac,zagotowac ,odlac .Wlac wode,wlozyc przyprawy,podsmazona na masle,pokrojona w kosteczke cebule i ugotowac do miekkosci.Patrzec,zeby sie nie rozgotowala.Mozna dodac kostke rosolowa.Uwazac z sola,bo schab slony!. Schab pokrojony na centymetrowe plasterki obsmazyc lekko z obu stron na zloto.Ulozyc na kapuscie.Przykryc pokrywka i na malym ogniu niech pare minut potrawa dojdze. Ziemniaki ugotowac,przecisnac przez praske,dodac mleko,maslo,gake muszkatolowa,sol,wymieszac. Podawac do schabu z kapusta.Do kapusty mozna dodac pokrojony w kostke ananas z puszki. My lubimy bez.

Tagi:

schab