Schab wielkanocny

Schab « poprzedni | następny »
Wokalista

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1
Schab wielkanocny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Schab przyrządzany na wielkanoc


trudność: łatwe
czas:

Schab wielkanocny - SKŁADNIKI:

Schab wielkanocny - PRZYGOTOWANIE:

Schab myjemy. W miseczce mieszamy olej (tak, by wystarczyło na natarcie mięsa) i po szczypcie każdej przyprawy. Nacieramy mieszanką mięso. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok 40 min w temperaturze 220 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab wielkanocny (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza

2011-06-26 09:31
1/2 kg mięsa pieczone stanowczo za długo i w zbyt wysokiej temperaturze = wygląda więc jak wygląda bo jest spalone ...
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960

2011-06-26 16:08
No Wokalista Pyza ma racje.Mieso jest spalone i wyglada niezbyt apetycznie.Ja wole piec dluzej ale w nizszej temperaturze.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
 Roladki z bogatym wnętrzem Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką Dietetyczne roladki schabowe z pary z wkładką
Schab z kapustą i soczewicą Schab po góralsku Schab nadziewany żurawiną i śliwkami
Schab w anansowych kwiatach Zawijane schabowe Schab w galarecie z farszem
Poduszki wieprzowe puszyste Schabowe w sosie meksykańskim Kotlety zapiekane z warzywami i soczewicą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane