Schab wielkanocny

Schab « poprzedni | następny »
Wokalista

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1
Schab wielkanocny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Schab przyrządzany na wielkanoc


trudność: łatwe
czas:

Schab wielkanocny - SKŁADNIKI:

Schab wielkanocny - PRZYGOTOWANIE:

Schab myjemy. W miseczce mieszamy olej (tak, by wystarczyło na natarcie mięsa) i po szczypcie każdej przyprawy. Nacieramy mieszanką mięso. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok 40 min w temperaturze 220 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab wielkanocny (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza

2011-06-26 09:31
1/2 kg mięsa pieczone stanowczo za długo i w zbyt wysokiej temperaturze = wygląda więc jak wygląda bo jest spalone ...
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960

2011-06-26 16:08
No Wokalista Pyza ma racje.Mieso jest spalone i wyglada niezbyt apetycznie.Ja wole piec dluzej ale w nizszej temperaturze.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schabowy pod pierzynką Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce
Kotlety schabowe w panierce z chleba Schab po bałkańsku Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
Piersi w schabie Domowa mielonka z kawałkami schabu  Schab pieczony w cydrze
Nadziany nietradycyjny schabowy Schab z curry i słonecznikiem Schabowe z ziołami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane