Schab wielkanocny

Schab « poprzedni | następny »
Wokalista - Przepis na: Schab wielkanocny offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab wielkanocny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Schab przyrządzany na wielkanoc


trudność: łatwe
czas:

Schab wielkanocny - SKŁADNIKI:

Schab wielkanocny - PRZYGOTOWANIE:

Schab myjemy. W miseczce mieszamy olej (tak, by wystarczyło na natarcie mięsa) i po szczypcie każdej przyprawy. Nacieramy mieszanką mięso. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok 40 min w temperaturze 220 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab wielkanocny (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2011-06-26 09:31
1/2 kg mięsa pieczone stanowczo za długo i w zbyt wysokiej temperaturze = wygląda więc jak wygląda bo jest spalone ...
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-06-26 16:08
No Wokalista Pyza ma racje.Mieso jest spalone i wyglada niezbyt apetycznie.Ja wole piec dluzej ale w nizszej temperaturze.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików
Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką
Tradycyjny kotlet Trzydniowy schab pieczony Schabowe z sosem i plackami z ziemniaków.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane