Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Schab wieprzowy po kolożwarsku Suzany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis mojej znajomej z Niemiec

Schab wieprzowy po kolożwarsku Suzany

Składniki:

Schab wieprzowy po kolożwarsku Suzany

 

  • 1,2 kg schabu wieprzowego
  • 20 dag wędzonej karkówki
  • 15 dag smalcu
  • 2 szklanki śmietany
  • 20 dag cebuli
  • 60 dag kwaszonej kapusty
  • 1 dag papryki w proszku
  • 30 dag pomidorów
  • sól

Sposób przygotowania:

Schab wieprzowy po kolożwarsku Suzany
w rondlu podrumienić na smalcu drobno pokrojoną cebulę kotlety schabowe zbić tłuczkiem osolić i dodać do cebuli oprószyć papryką dodać plastry pomidorów pokrojoną w paski karkówkę wędzoną kwaszoną kapustę wymieszać dusić do miękkości na średnim ogniu gotową potrawę doprawić solą i wzbogacić śmietaną

Tagi:

schab