pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Schab z dzika w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dziczyzna zrobiona po staropolsku

Schab z dzika w warzywach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab z dzika w warzywach

 

  • 1 kg schab bez kości,
  • majeranek,
  • pieprz ziołowy,
  • czosnek granulowany,
  • sól ziołowa,
  • 2 cebula średnia,
  • 1 seler,
  • 2 marchewki,
  • 2 łyżki majonez tradycyjny,
  • 2 łyżki keczup pikantny,
  • 2 łyżki musztarda sarepska

 

Sposób przygotowania:

Schab z dzika w warzywach
Schab nacieramy majerankiem pieprzem, czosnkiem i solą ziołową. Przekładamy do brytfanny i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 45 minut. Dodajemy plasterki marchewki , selera oraz talarki cebuli i pieczemy kolejne 35 minut. Pod koniec schab smarujemy sosem zrobionym z wymieszanego keczupu, majonezu i musztardy i pieczemy ostatnie 10-15 minut.
Schab z dzika w warzywach
PRzyprawione schaby

Tagi:

beza schab bezy