Schab z fetą

Śliweczka - autor przepisu Schab z fetą offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Schab z fetą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Połączenie mięsa z serem trochę niekonwencjonalne, ale pyszne


trudność: średne
czas:

Schab z fetą - SKŁADNIKI:

  • 60 dag schabu bez kości
  • 20 dag sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała czerwona papryka lub 1/2 dużej
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • bułka tarta
  • smalec

Schab z fetą - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć,osuszyć,pokroić na niezbyt grube kotlety.Rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Mięso obłożyć cebulą pokrojoną w plasterki i wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę,żółtko,wyciśnięty przez praskę czosnek i pieprz do smaku.Z mięsa usunąć cebulę,przyprawić solą i pieprzem.Na każdym kotlecie układać farsz serowy.Dokładnie spiąć wykałaczkami,aby farsz nie wylatywał.Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.Smażyć na smalcu przez kilka minut z każdej strony.



Komentarze do Schab z fetą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Gęś na pęczaku. Schab smażony w klasycznej panierce Wołowina z warzywami w sosie paprykowym
Szynka wieprzowa peklowana pieczona Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem Chrzanowy schab gotowany
Makaron spaghetti z gulaszem wieprzowym z papryką Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami
Wielkanocna biała kiełbasa Pasztetowa ze słoika Filet nadziewany pomidorem i bazylią
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane