Schab z fetą

Śliweczka - autor przepisu Schab z fetą offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Schab z fetą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Połączenie mięsa z serem trochę niekonwencjonalne, ale pyszne


trudność: średne
czas:

Schab z fetą - SKŁADNIKI:

  • 60 dag schabu bez kości
  • 20 dag sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała czerwona papryka lub 1/2 dużej
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • bułka tarta
  • smalec

Schab z fetą - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć,osuszyć,pokroić na niezbyt grube kotlety.Rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Mięso obłożyć cebulą pokrojoną w plasterki i wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę,żółtko,wyciśnięty przez praskę czosnek i pieprz do smaku.Z mięsa usunąć cebulę,przyprawić solą i pieprzem.Na każdym kotlecie układać farsz serowy.Dokładnie spiąć wykałaczkami,aby farsz nie wylatywał.Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.Smażyć na smalcu przez kilka minut z każdej strony.



Komentarze do Schab z fetą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Dewolaj z kurczaka Pieczeń na dziko Szynka w marynacie jogurtowej
Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej Schab w marynacie imbirowej Domowy karczek - idealna domowa wędlina
Balotyna z kaczki Schab z gorczycą i kolendrą  Kiełbasa zapiekana
Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami Biała z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane