Schab z fetą

Śliweczka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
Schab z fetą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Połączenie mięsa z serem trochę niekonwencjonalne, ale pyszne


trudność: średnie
czas:

Schab z fetą - SKŁADNIKI:

Schab z fetą - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć,osuszyć,pokroić na niezbyt grube kotlety.Rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Mięso obłożyć cebulą pokrojoną w plasterki i wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę,żółtko,wyciśnięty przez praskę czosnek i pieprz do smaku.Z mięsa usunąć cebulę,przyprawić solą i pieprzem.Na każdym kotlecie układać farsz serowy.Dokładnie spiąć wykałaczkami,aby farsz nie wylatywał.Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.Smażyć na smalcu przez kilka minut z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab z fetą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem Nogi z kaczki po góralsku Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami
Pałki z kurczaka jak z KFC Mielone wołowo wieprzowe Placuszki z filetu z kurczaka z papryką i porem
Pieczona pierś kaczki Dietetyczne kieszonki drobiowe ze szpinakiem Drobiowo - pieczarkowe mumie
Schab pieczony na jarzynach Ragoût miesno-warzywne Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane