Schab z fetą

Śliweczka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
Schab z fetą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Połączenie mięsa z serem trochę niekonwencjonalne, ale pyszne


trudność: średnie
czas:

Schab z fetą - SKŁADNIKI:

Schab z fetą - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć,osuszyć,pokroić na niezbyt grube kotlety.Rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Mięso obłożyć cebulą pokrojoną w plasterki i wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę,żółtko,wyciśnięty przez praskę czosnek i pieprz do smaku.Z mięsa usunąć cebulę,przyprawić solą i pieprzem.Na każdym kotlecie układać farsz serowy.Dokładnie spiąć wykałaczkami,aby farsz nie wylatywał.Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.Smażyć na smalcu przez kilka minut z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab z fetą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Cytrynowo-rozmarynowy kurczak z kaszą bulgur Dietetyczne roladki schabowe z pary z wkładką Duszone zrazy ze schabu z kapustą
Pęczotto Eli na bogato Królik czosnkowo paprykowy Golonko z piwem
Pęczakowa sałatka Eli Karkówka duszona z kuminem rzymskim i z grzybami Kurczak ziołowy z rękawa
Schab z kapustą i soczewicą Gulasz wieprzowy z soczewicą Karkówka w sosie czosnkowo-paprykowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane