Schab z fetą

Śliweczka - Przepis na: Schab z fetą offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
Schab z fetą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Połączenie mięsa z serem trochę niekonwencjonalne, ale pyszne


trudność: średne
czas:

Schab z fetą - SKŁADNIKI:

  • 60 dag schabu bez kości
  • 20 dag sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała czerwona papryka lub 1/2 dużej
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • bułka tarta
  • smalec

Schab z fetą - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć,osuszyć,pokroić na niezbyt grube kotlety.Rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Mięso obłożyć cebulą pokrojoną w plasterki i wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę,żółtko,wyciśnięty przez praskę czosnek i pieprz do smaku.Z mięsa usunąć cebulę,przyprawić solą i pieprzem.Na każdym kotlecie układać farsz serowy.Dokładnie spiąć wykałaczkami,aby farsz nie wylatywał.Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.Smażyć na smalcu przez kilka minut z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab z fetą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane