Strona główna schab z kapustą kiszoną

schab z kapustą kiszoną

AguchaZ - Przepis na: schab z kapustą kiszoną offline

Szef Kuchni
Przepisy: 35
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
schab z kapustą kiszoną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

danie można podawać zarówno na co dzień jak i od święta


trudność: średne
czas:

schab z kapustą kiszoną - SKŁADNIKI:

  • Cztery kotlety ze schabu,
  • 100 g boczku,
  • 200 g kapusty kiszonej,
  • 50 g suszonych śliwek bez pestek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 2 jabłka(twarde),
  • łyżek oleju,
  • majeranek,
  • sól ,
  • pieprz

schab z kapustą kiszoną - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę przelewamy woda ,odciskamy i drobno siekamy.Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.dodajemy kapustę,mieszamy,podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka obieramy,kroimy w cząstki i usuwamy gniazda nasienne.Dodajemy do kapusty razem ze śliwkami.Kotlety nacieramy roztartym czosnkiem,oprószamy solą i pieprzem.Obsmażamy na oleju z obu stron na złoty kolor i przekładamy do kapusty.Doprawiamy majerankiem i pieprzem.Dusimy do miękkości.Można podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do schab z kapustą kiszoną  

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane