Strona główna schab z kapustą kiszoną

schab z kapustą kiszoną

AguchaZ - Przepis na: schab z kapustą kiszoną offline

Szef Kuchni
Przepisy: 35
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
schab z kapustą kiszoną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

danie można podawać zarówno na co dzień jak i od święta


trudność: średne
czas:

schab z kapustą kiszoną - SKŁADNIKI:

  • Cztery kotlety ze schabu,
  • 100 g boczku,
  • 200 g kapusty kiszonej,
  • 50 g suszonych śliwek bez pestek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 2 jabłka(twarde),
  • łyżek oleju,
  • majeranek,
  • sól ,
  • pieprz

schab z kapustą kiszoną - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę przelewamy woda ,odciskamy i drobno siekamy.Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.dodajemy kapustę,mieszamy,podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka obieramy,kroimy w cząstki i usuwamy gniazda nasienne.Dodajemy do kapusty razem ze śliwkami.Kotlety nacieramy roztartym czosnkiem,oprószamy solą i pieprzem.Obsmażamy na oleju z obu stron na złoty kolor i przekładamy do kapusty.Doprawiamy majerankiem i pieprzem.Dusimy do miękkości.Można podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do schab z kapustą kiszoną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w panierce z semoliną Zapiekany schabowy Grillowany schab z duszonymi maślakami
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane