anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Schab z kapustą pod serową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczny schab, polecam.

Schab z kapustą pod serową kołderką

Składniki:

Schab z kapustą pod serową kołderką

 

  • 6 kotletów schabu wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • 1 zmiażdzony ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 50 dkg kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
  • 6 czubatych łyżek tartego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Schab z kapustą pod serową kołderką
Schab umyć, pokroić na cienkie kotlety, rozbic, posolić, posypać pieprzem.
Usmażyć na złoty kolor
na patelni, przełożyć na talerzyk.
Kapustę pokroić drobniutko, wrzucić na tłuszcz po smażeniu schabu.
Dodać kminek i zmiażdżony czosnek,smażyc około 15-20 min.
Schab ułożyć na talerzu, na kotlety ułożyć po trochu kapusty, wszystko posypać żółtym serem, zapiec minutkę w mikrofali lub w piecyku.
(ale niekoniecznie,jak posypiemy ser na gorące danie,to serek sam się trochę rozpuści)

Smacznego.