Mona31

Mona31

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Schab z kiełkami białą fasolą i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sycąca fasola świetnie komponuje się ze smakiem kiełków. Potrawa zaspokoi największy apetyt w pochmurny jesienny dzień...

Schab z kiełkami białą fasolą i ryżem

Składniki:

Schab z kiełkami białą fasolą i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Schab z kiełkami białą fasolą i ryżem
1. Schab kroimy w kostkę i smażymy do miękkości, na koniec dodajemy trochę ziół prowansalskich. 2. Na drugiej patelni smażymy kiełki z odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy do schabu i smażymy na małym ogniu. 3. Gotujemy ryż, odsączamy i dodajemy do potrawy. 4. Wsypujemy odsączoną fasolę, mieszamy. 5. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy i dodajemy na patelnię, wszystko smażymy chwilę, aż ryż się podpiecze i podajemy. Smacznego!