Schab z kością

Schab « poprzedni | następny »
justynak223 - autor przepisu Schab z kością offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1140
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab z kością
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

mięso z kością ładniej się prezentuje


trudność: łatwe
czas:

Schab z kością - SKŁADNIKI:

  • schab z kością 1/2 kg
  • sól
  • pieprz
  • warzywko
  • majeranek
  • jajko
  • bułka tarta

Schab z kością - PRZYGOTOWANIE:

Mięso dzielimy na porcje. Każdy kotlet powinien mieć kawałek kości. Mięso lekko ubijamy. Każdy kotlet doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i warzywkiem. Jajko rozkłócamy z odrobiną każdej z przypraw. Każdy kotlet panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na chrupko z każdej strony.



Komentarze do Schab z kością  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schabowe roladki z cukinią i rzodkiewką Schab w mleczno- grzybowym sosie Galimatias w garnku
Tradycyjny kotlet schabowy Chili con carne po polsku Rolada ze schabu z suszonymi pomidorami
Kotlet w grzybowej panierce Schab z wkładką Faszerowane roladki schabowe
Roladki schabowe z boczkiem i serem Schab pieczony na ostro Roladki schabowe parowane z serkiem topionym
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane