Schab z kością

Schab « poprzedni | następny »
justynak223 - Przepis na: Schab z kością offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1146
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Schab z kością
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

mięso z kością ładniej się prezentuje


trudność: łatwe
czas:

Schab z kością - SKŁADNIKI:

  • schab z kością 1/2 kg
  • sól
  • pieprz
  • warzywko
  • majeranek
  • jajko
  • bułka tarta

Schab z kością - PRZYGOTOWANIE:

Mięso dzielimy na porcje. Każdy kotlet powinien mieć kawałek kości. Mięso lekko ubijamy. Każdy kotlet doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i warzywkiem. Jajko rozkłócamy z odrobiną każdej z przypraw. Każdy kotlet panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na chrupko z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab z kością  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików
Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką
Tradycyjny kotlet Trzydniowy schab pieczony Schabowe z sosem i plackami z ziemniaków.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane