Strona główna Schab z kością w panierce na marynacie

Schab z kością w panierce na marynacie

Schab, Dania « poprzedni | następny »
jarek-energy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1
Schab z kością w panierce na marynacie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Schab dzień wcześniej należy zamarynować


trudność: łatwe
czas:

Schab z kością w panierce na marynacie - SKŁADNIKI:

Schab z kością w panierce na marynacie - PRZYGOTOWANIE:

Schab dzień wcześniej myjemy i kroimy między kośćmi , które nie wycinamy i rozbijamy na kotlety , do kilku łyzek oliwy wkładamy lść laurowy kilka ziaren owoców jałowca oraz dodajemy majeranek tymianek papryke , pieprzymy i solimy , wkładamy do naczynia schab i dokladnie obsmarowujemy marynatą . Na drugi dzień wyjmyjemy z marnaty , nie płukamy , obtaczamy w jajku i bułce tartej i pieczemy na malym ogniu . Podajemy z pieczarkami na maśle i ziemniaczkami , pychotka:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab z kością w panierce na marynacie (strona 1 z 1)  
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2008-11-23 20:32
och na pewno pychotka;)do ulubionych
Skomentuj
Oceń:
0
malgorzata

malgorzata
offline

2008-11-23 22:28
mniamm, pychota!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane