jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Schab z kością w panierce na marynacie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Schab dzień wcześniej należy zamarynować

Schab z kością w panierce na marynacie

Składniki:

Schab z kością w panierce na marynacie

 

Sposób przygotowania:

Schab z kością w panierce na marynacie
Schab dzień wcześniej myjemy i kroimy między kośćmi , które nie wycinamy i rozbijamy na kotlety , do kilku łyzek oliwy wkładamy lść laurowy kilka ziaren owoców jałowca oraz dodajemy majeranek tymianek papryke , pieprzymy i solimy , wkładamy do naczynia schab i dokladnie obsmarowujemy marynatą . Na drugi dzień wyjmyjemy z marnaty , nie płukamy , obtaczamy w jajku i bułce tartej i pieczemy na malym ogniu . Podajemy z pieczarkami na maśle i ziemniaczkami , pychotka:)