monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Schab z mandarynką w marynacie z cytryn

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Był drób z mandarynką więc przyszła pora na wieprzowinę i równie dobrze mi smakuje!

Schab z mandarynką w marynacie z cytryn Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z mandarynką w marynacie z cytryn

 

Sposób przygotowania:

Schab z mandarynką w marynacie z cytryn
Mięso umyć, osuszyć. Do miski wycisnąć sok z cytryny,dodać olej,przyprawę kebab oraz sól. Dokładnie wymieszać, aby sól się rozpuściła. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso i wymieszać dokładnie. Przełożyć wszystko do pojemnika próżniowego,odessać powietrze i zostawić na około 20 godzin w lodówce (czyli cała noc i troszkę dnia:)). Kolejnego dnia rozbić mięso tłuczkiem (najlepiej włożyć do foliowego worka,aby marynata nie pryskała po całej kuchni podczas uderzania w mięso). Mandarynkę obrać i podzielić na cząstki. Na płacie mięsa ułożyć 2 plastry sera,paprykę oraz 2-3 cząstki mandarynki. Zwinąć w roladkę i dla bezpieczeństwa spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać margarynę. Mięso panierować w mące,jajku oraz bułce i kłaść na patelnię. Smażyć około 5-7 minut aby mięso dobrze się usmażyło w środku. Pamiętać po obracaniu mięsa aby panierka się nie spaliła(długość smażenia będzie zależała od grubości roladki). Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać gorące. Smacznego!
Schab z mandarynką w marynacie z cytryn
w misce wymieszać sok z cytryny olej oraz przyprawy
Schab z mandarynką w marynacie z cytryn
mięso zamarynować i odstawić na około 20 godzin do lodówki
Schab z mandarynką w marynacie z cytryn
na rozbitym kotlecie układać ser paprykę oraz cząstki mandarynki
Schab z mandarynką w marynacie z cytryn
zwinąć w roladkę następnie panierować i usmażyć na rumiano