eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Schab z morelą Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny schab nadziewany morelą.

Schab z morelą Eli

Składniki:

Schab z morelą Eli

 

  • 1.2 kg schabu bez kości
  • 20 dkg suszonych moreli
  • 1 łyżka sosu chilli
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do karkówki
  • 1 łyżka sosera
  • chilli
  • pieprz
  • rękaw do pieczenia w piekarniku

 

  • glazura:
  • 3 łyżki ognistego keczupu Kamis
  • 1 łyżka dżemu morelowego
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Schab z morelą Eli
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Naciąć schab wzdłóż przez środek cienkim,długim nożem.W otwór włożyć śliwki.Wymieszać razem sos chilli,sos sojowy,olej,przyprawę do karkówki,soser,chilli i pieprz.Schab posmarować marynatą i wstawić do lodówki na 12 godzin.Schab włożyć do rękawa razem z marynatą.Spiąć końcówki rękawa,położyć na blaszce i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wymieszać majonez z dżemem i miodem.Schab wyjąć z piekarnika,ostrożnie rozciąć rękaw i rozchylić.Posmarować schab glazurą i wstawić jeszcze do piekarnika na 30 minut.Co jakiś czas smarować glazurą.Schłodzony schab pokroić w plastry.Smacznego!