polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Schab z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyjątkowo soczysty schabik

Schab z pieczarkami

Składniki:

Schab z pieczarkami

 

  • 1/2 kg schabu
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 20 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami
Schab pokroić w cienkie plastry, delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć pieczarki, posmarować niewielką ilością majonezu i posypać startym żółtym serem. Zapiec w piekarniku przez około godzinę w temp. 180 C.

Tagi:

sery ser schab