glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Schab z pieczarkami i zasmażaną kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny obiad dla wielbicieli schabowego i nie tylko :)

Schab z pieczarkami i zasmażaną kapustą

Składniki:

Schab z pieczarkami i zasmażaną kapustą

 

  • porcja dla 2 osób:

 

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami i zasmażaną kapustą
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Schab rozbijamy i obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Pod koniec zacząć smażyć.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki i smażymy.Doprawiamy do smaku.
Kiszoną kapustę gotujemy, potem odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty przyprawiając solą, pieprzem, vegetą, odrobina cukru i oleju. Całość wymieszać, pod koniec posypać trochę mąką i poddusić.
Smacznego!