lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne wyszły pie-czareczki sos ostry ale tak ma być :)

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

 

  • schab 6 plastrów

 

 

 

  • przyprawa do mięsa

 

 

  • szczypiorek pęczek

 

  • sos THAI RED

 

  • bulionetka drobiowa
  • sos sałatkowy koperkowo ziołowy

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim
Schab umyłam  pokroiłam je w plastry grubsze rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa. Jajka porządnie roztrzepalam dodałam do nich sos sałatkowy koperkowo - ziołowy zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażyłam każdy z obu stron na rumiany kolor  . Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy. Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść . Pieczarki pzrchodza szczypiorkiem daje nam to nie zpaomniany zapach który unosi sie w kuchni .
Schab z pieczarkami w sosie Chińskim
Jak widać sosu nie żałowałam dałam tyle aby było go czuć
Schab z pieczarkami w sosie Chińskim
szczypiorek idealnie komponowal się z pieczarkami i sosem