Aagataa

Aagataa

Kucharz
[Przepisów: 4]

Schab z śliwką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab zawijany z śliwką kalifornijską i pieczarkami

Schab z śliwką i pieczarkami

Składniki:

Schab z śliwką i pieczarkami

 

  • 1,5 kg schabu
  • 0,40 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • olej
  • śliwki kalifornijskie
  • przyprawy: czosnek, miód, pieprz, sól, vegeta

 

Sposób przygotowania:

Schab z śliwką i pieczarkami
Schab myjemy i osuszamy. Delikatnie pokrój schab tak aby powstał płat.Na 24 h odłóż go w lodówce po wcześniejszym natarciu go w przyprawach. Na jednym końcu układamy wzdłuż śliwki kalifornijskie a następnie pieczarki, które przyrządza się je smażąc najpierw cebulkę, następnie dusi się pieczarki przyprawia. Następnie należy przemielić je w maszynce do mielenia mięsa. Zawija się roladę zaczynając od części w której znajdują się śliwki. Schab należy przed włożeniem do piekarnika obsmażyć na patelni z olejem. Schab wkładamy do piekarnika z 0,5 szk. wody i pół kostki rosołowej, piec należy ok 1,5 - 2 h co 30 min podlewając schab. W temp. ok 190- 200 stopni C