Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Schab z suszonymi owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Schab z suszonymi owocami jest smaczny i efektownie wygląda

Schab z suszonymi owocami

Składniki:

Schab z suszonymi owocami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z suszonymi owocami
Mięso dokładnie umyć, osuszyć, ostrym cienkim nożem przekłuć na wylot wzdłuż przez środek. Natrzeć majerankiem, solą i oprószyć pieprzem. Śliwki i morele gdy są bardzo twarde należy je zamoczyć na pół godziny w gorącej wodzie. Otwór w mięsie wypełnić, śliwkami i morelami, mięso owinąć nicią kuchenną i obsmażyć na patelni na rozgrzanym smalcu. Następnie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia lub rondla, na wierzch wyłożyć utartą na tarce o dużych otworach marchewkę i pietruszkę, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości.