Strona główna Schab zapiekany pod cebulą

Schab zapiekany pod cebulą

Schab « poprzedni | następny »
paula231406 - Przepis na: Schab zapiekany pod cebulą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 767
Schab zapiekany pod cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

idealnie smakuje z ogórkami kiszonymi


trudność: łatwe
czas:

Schab zapiekany pod cebulą - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 6 cebul
  • majonez
  • keczup
  • pieprz
  • sól

Schab zapiekany pod cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Mięso płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Każdy plasterek oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Przyprawy delikatnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Cebule obieramy i następnie kroimy ją w ósemki. Na mięsie układamy cebulę, która smarujemy warstwą majonezu i keczupu. Całość pieczemy 1,5 godziny w 190C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab zapiekany pod cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab faszerowany Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika
Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii Schabowy z wkładką Roladki schabowe z grzybami
Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku Schab z jabłkami i pieczarkami Schabowy z mlecznej solanki
Roladki schabowe Kolorowe roladki Schabowe z serowym nadzieniem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane