Strona główna Schab zapiekany pod cebulą

Schab zapiekany pod cebulą

Schab « poprzedni | następny »
paula231406 - Przepis na: Schab zapiekany pod cebulą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 767
Schab zapiekany pod cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

idealnie smakuje z ogórkami kiszonymi


trudność: łatwe
czas:

Schab zapiekany pod cebulą - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 6 cebul
  • majonez
  • keczup
  • pieprz
  • sól

Schab zapiekany pod cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Mięso płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Każdy plasterek oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Przyprawy delikatnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Cebule obieramy i następnie kroimy ją w ósemki. Na mięsie układamy cebulę, która smarujemy warstwą majonezu i keczupu. Całość pieczemy 1,5 godziny w 190C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab zapiekany pod cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka
Schab faszerowany Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane