Strona główna Schab zapiekany pod cebulą

Schab zapiekany pod cebulą

Schab « poprzedni | następny »
paula231406

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
Schab zapiekany pod cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

idealnie smakuje z ogórkami kiszonymi


trudność: łatwe
czas:

Schab zapiekany pod cebulą - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 6 cebul
  • majonez
  • keczup
  • pieprz
  • sól

Schab zapiekany pod cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Mięso płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Każdy plasterek oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Przyprawy delikatnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Cebule obieramy i następnie kroimy ją w ósemki. Na mięsie układamy cebulę, która smarujemy warstwą majonezu i keczupu. Całość pieczemy 1,5 godziny w 190C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab zapiekany pod cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Cygara schabowe w sosie cebulowym Schabowe plastry na kapuście kiszonej Roladki schabowe nadziewane
Schabowy pod pierzynką Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce
Kotlety schabowe w panierce z chleba Schab po bałkańsku Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem
Piersi w schabie Domowa mielonka z kawałkami schabu  Schab pieczony w cydrze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane