Strona główna Schab zapiekany pod cebulą

Schab zapiekany pod cebulą

Schab « poprzedni | następny »
paula231406 - Przepis na: Schab zapiekany pod cebulą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 767
Schab zapiekany pod cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

idealnie smakuje z ogórkami kiszonymi


trudność: łatwe
czas:

Schab zapiekany pod cebulą - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 6 cebul
  • majonez
  • keczup
  • pieprz
  • sól

Schab zapiekany pod cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Mięso płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Każdy plasterek oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Przyprawy delikatnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Cebule obieramy i następnie kroimy ją w ósemki. Na mięsie układamy cebulę, która smarujemy warstwą majonezu i keczupu. Całość pieczemy 1,5 godziny w 190C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab zapiekany pod cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w duszonych warzywach Schab zapiekany pod pierzynką z gąsek Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach
Rolada schabowa Schab duszony w warzywach Schab w warzywach
Schabowe roladki z kiełbasą Roladki z ogórkiem w sosie grzybowym Bitki z wiśniami
Bitki z papryką Schabowe roladki opatulone boczkiem Kotlet schabowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane