Strona główna Schab zapiekany pod cebulą

Schab zapiekany pod cebulą

Schab « poprzedni | następny »
paula231406

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
Schab zapiekany pod cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

idealnie smakuje z ogórkami kiszonymi


trudność: łatwe
czas:

Schab zapiekany pod cebulą - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry schabu
  • 6 cebul
  • majonez
  • keczup
  • pieprz
  • sól

Schab zapiekany pod cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Mięso płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Każdy plasterek oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Przyprawy delikatnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Cebule obieramy i następnie kroimy ją w ósemki. Na mięsie układamy cebulę, która smarujemy warstwą majonezu i keczupu. Całość pieczemy 1,5 godziny w 190C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Schab zapiekany pod cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab z ananasem Schab pieczony w majeranku Schab wędzony z domowej wędzarni
Zrolowany schab z suszonymi pomidorami Rolady schabowe z pieczarkami, serem i papryką Koperkowy kotlet schabowy
Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą Serowy kotlet schabowy Schab marynowany w białym winie z kiwi
Rolada schabowa z białą kiełbasą i boczkiem Rurki z kostką schabową i szpinakiem Mięciutki schab na kanapki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane