paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Schab zapiekany pod cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealnie smakuje z ogórkami kiszonymi

Schab zapiekany pod cebulą

Składniki:

Schab zapiekany pod cebulą

 

  • 4 plastry schabu
  • 6 cebul
  • majonez
  • keczup
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Schab zapiekany pod cebulą
Mięso płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Każdy plasterek oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Przyprawy delikatnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Cebule obieramy i następnie kroimy ją w ósemki. Na mięsie układamy cebulę, która smarujemy warstwą majonezu i keczupu. Całość pieczemy 1,5 godziny w 190C.

Tagi:

schab