laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Schab ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na swiąteczny stół pyszny

Schab ze śliwkami

Składniki:

Schab ze śliwkami

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 300g suszonych śliwek
  • 3 lyżki masla
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól i pieprz
  • 1 szkl bulionu

Sposób przygotowania:

Schab ze śliwkami
Schab natrzec solą ,majerankiem i roztartym czosnkiem.
Odstawic na 2 godz w chłodne miejsce
Ś liwki sparzyc i wyjąc pestki jak są.
Na patelni rozgrzac maslo i obsmażyc mięso ze wszystkich stron.
Mięso przelożyc do naczynia zaroodpornego i wstawic do piekarnika na 1/5 godz od czasu do czasu polewając bulionem.
Gdy mięso bedzie pól miękkie obłożyc je sliwkami.i dopiec do miekkosci
Ja często schab szpikuje sliwkami nacinając mieso ostrym i dlugim nożem.Kroic jak mięsko bedzie letnie