agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Schab ze suszoną śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na schab ze śliwką jest bardzo prosty i przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu. Możecie doprawić go wedle własnego uznania:)

Schab ze suszoną śliwką

Składniki:

Schab ze suszoną śliwką

 

Sposób przygotowania:

Schab ze suszoną śliwką
Za pomocy długiego noża robię w schabie dziurę, najlepiej z obydwu stron, tak aby spotkały się po środku. Lekko przekręcam nóż w mięsie by powiększyć otwór. Do otworu wkładam suszone śliwki i żółty ser.Następnie całość nacieram czosnkiem, polewam oliwą i posypuję przyprawami. Mięso najlepiej przetrzymać przez noc w lodówce i na drugi dzień piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1 godzinę. Po wystudzeniu schabu kroję go w plastry. Smacznego:)