Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Mięsne kieszonki z wieprzowego schabu z nadzieniem z białej kiełbasy, suszonych pomidorów, ogórków konserwowych i czerwonej cebuli.

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą

Składniki:

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą

Etap 1

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą
Rozbite tłuczkiem mięso przyprawione i posmarowane musztardą.

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.

Etap 2

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą
Pokrojone pomidory ogórek i cebula dodane do białej kiełbasy.

Kiełbasę wycisnąć z osłonki. Ogórka, cebulę i pomidory pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy i dokładnie wymieszać.

Po trochu przygotowanego nadzienia ułożyć na każdym kawałku mięsa. Plastry schabu złożyć na pół, docisnąć.

Etap 3

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą
Jajko wbite do miseczki rozbełtane i wymieszane z mlekiem.

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem.

Etap 4

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą
Nadziane mięso w panierce smażone na oleju.

Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.

Etap 5

Schabowe kieszonki z białą kiełbasą

Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.

Tagi:

mięso schab